DIY ideje za decembrsko ustvarjanje

diy december ustvarjanje storži
Prazniki se bližajo in pod smrekico bomo postavili pakete, polne veselja in pričakovanja. Da bodo tudi zaviti kar se da lično, predstavljava nekaj enostavnih idej za zavijanje in dekoracijo doma, ki jih lahko naredite s pomočjo marljivih otroških rok in tako skupaj preživite nekaj kakovostnega časa.

1. Zvezdice iz zobotrebcev in washi trakov:

Vse kar potrebujete za preprosto in poceni zavijanje daril, je pet zobotrebcev, ki jih pritrdite skupaj z washi trakom v poljubni barvi v obliki zvezdice in jo kot okras pritrdite na paketek zavit v enostaven papir.

2.  Okraski in verige iz češarkov

Storži iglavcev so lep naravni okras že brez tega, da kakorkoli posegamo vanje, pa še poceni so. Kar čakajo na gozdnatih tleh, da jih poberemo in uporabimo kot okras. Če si želimo malo bolj glamuroznega videza, jih lahko s sprejem prebarvamo na zlato, ali pa nanje nanesemo lepilo in jih okrasimo z zlato ali srebrno folijo. Lahko jih uporabimo kot okrasek za drevesce in na zgornji del pritrdimo pentljo, ali pa jih več nanizamo na vrvico in ustvarimo dekorativno verigo.

3. Olupki mandarin kot dekoracija

Mandarine so yummy jesenski in zimski sadež, ki nas spomni na dom, pa še Miklavž nam rad podtakne kakšno zraven nogavic. Obstaja pa še en način, kako navidez neuporabne olupke spremeniti v nekaj lepega in dišečega. Z modelčkom za piškote oblikujemo iz olupkov zvezdice, ki jih navežemo na vrvico ali zložimo na krožnik, kjer se počasi sušijo in oddajajo nežen opojen vonj. Poskusite!