Najindom.si https://najindom.si Izdelki za dom, darila in mnogo več Wed, 20 Feb 2019 16:24:26 +0000 sl-SI hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.5.1 https://najindom.si/wp-content/uploads/2018/02/favicon.png Najindom.si https://najindom.si 32 32 10 korakov pomladanskega čiščenja https://najindom.si/10-korakov-pomladanskega-ciscenja/ https://najindom.si/10-korakov-pomladanskega-ciscenja/#respond Wed, 20 Feb 2019 16:16:17 +0000 https://najindom.si/?p=23643 NAREDIMO RED V OMARAH Tako kot omare z živili tudi omare z oblekami potrebujejo sistem in nek red, ki se ga je treba držati. Seveda, ko se nekam vselimo je na začetku vse super, postavimo si nek sistem zlaganja oblek, potem pa se zgodi življenje, pa letni časi, pa otroci in kar naenkrat ni več [...]

The post 10 korakov pomladanskega čiščenja appeared first on Najindom.si.

]]>
NAREDIMO RED V OMARAH

Tako kot omare z živili tudi omare z oblekami potrebujejo sistem in nek red, ki se ga je treba držati. Seveda, ko se nekam vselimo je na začetku vse super, postavimo si nek sistem zlaganja oblek, potem pa se zgodi življenje, pa letni časi, pa otroci in kar naenkrat ni več enega kompletnega para štumfov na spregled, namesto pomladanske majice pa te v omari čaka cel kup debelih zimskih puloverjev. Znebite se starih oblačil, ki se jih ne dotaknete več ali so popolnoma izgubila obliko in kakovost. Nato ločite oblačila glede na vrsto oblačil (spodnje majice, kratke majice)  ali glede na namembnost (“comfy” predal za trenirke, oblačila za službo, predal za nogavice….) Okej, tale je mal “sponsored” ampak nama se je tole izkazalo za odlično rešitev: Organizator do 40 oblačil.

UREDIMO OMARICE Z ŽIVILI

Tudi za omare z živili si lahko rezerviramo en cel dopoldan, pregledamo kaj ima pretečen rok in zavržemo vse, kar nam dela gnečo, živila smiselno uredimo po skupinah, jih preložimo v bolj lične in trajne embalaže ter si zapišemo datum trajanja.

OČISTIMO OKNA 

Tilnu vedno pravim, da morajo bit okna čista, drugače dober ČI ne more v hišo. No, dober ČI tudi do hrane ne pride, če kuhamo na umazanem štedilniku ampak o tem v kakšni od naslednjih točk. 😛

Namesto čiščenja samo notranje strani oken, poskrbite, da boste v spomladanskem času lepo vreme kar najbolje izkoristili in odstranili vse lise in madeže, za katere ponavadi ni dovolj časa. Seveda ne pozabite na varnost, sploh če se opravila lotevate v višjih nadstropjih. Če opravek zaradi višine ni varen, na pomoč vsekakor raje pokličite profesionalce. Pro tip? Moški imajo ponavadi kakšen centimeter več od nas, tako da jih le poprosite, da se stegnejo do tistih zgornjih delov okna. Obstajajo dobre možnosti, da jih bo zagrabil čistilni zanos. Veliko sreče s tem! 😀

HLADILNIK – TI VELIKA POŠAST! 

Tale opravek je na srečo že za mano in toplo ga priporočam vsem – četudi se je k temu delu težko spravit. Izvlecite vse police notranjega hladilnika in jih operite s toplo milnico. Presenečeni boste, kaj se skriva pod kakšnim predalom in kaj vse lahko pod njega izteče. Nato z gobo obrišite površine, ki jih na notranji strani ne morete odstraniti, preden jih položite nazaj na svoje mesto. Vsa živila čez rok zavržite in tista ostala živila pa smiselno uredite po skupinah, da bo vse skupaj bolj pregledno.

SPOMNIMO SE NA POSTELJNINO

Če niste eden tistih obsedenih ljudi, ki tudi kovtre in blazine pere na vsake dva tedna (jaz na primer definitivno nisem), priporočamo, da to storite vsaj ob menjavi letnih časov. So namreč pravo leglo odmrlih celic in alergenov. Prej seveda preberite navodila za vzdrževanje na deklaraciji, drugače pa kar pogumno z njimi v stroj! Boste videli, da boste bolje spali! Če ne gre drugače, jih operite na roke in razprostrite na pomladanski sonček.

VZMETNICA – NAJ BO BREZ MUCK!

Tudi na vzmetnici se nabere veliko odmrlih celic, muck, ostankov tkanine, dlak in še česa, zato jo le posesajte z ustreznim nastavkom na sesalniku, če imate možnost, pa jo za kakšen dan obrnite v pokončen položaj, da se malo prezrači, sploh če nimate optimalnega dna postelje, ki dopušča, da jogi diha.

KAJ JE TA VONJ PO ZAŽGANEM?

Verjetno prijateljica pečica! Ste že kdaj začeli vonjati nekaj zažganega, ko ste vklopili pečico? Morda je zadnji čas, da jo temeljito očistite. Notranjost ugasnjene pečice poškropite z mešanico sode bikarbone in nekaj kapljic belega kisa, in pustite 15 minut, da naredi svoje, nato pa umazanijo odstranite z gobo. Če ima vaša pečice funkcijo samodejnega čiščenja ali pirolize – hej, zmagali ste! Preskočite prejšnje korake in izvedite program po navodili proizvajalca aparata!

BANJA/TUŠ, UMIVALNIK IN PLOŠČICE

S krtačo na plan! Zdrgnite banjo ali tuš, umivalnik v kopalnice in preglejte stanje ploščic! Opazite plesen ali umazane fuge? Ta umazanija je prav gotovo škodljiva za zdravje ob vdihavanju, zato bodite tudi ob odstranjevanju previdni in si dihalne poti zaščitite z masko, dlani pa zaščitite z rokavicami. Drugače pa za začetek – probajte s sodo bikarbono in vinskim kisom!

SVETILA

Če kdaj gledate Anthonija v Hotelu Impossible, potem boste vedeli, da model rad podrgne po kakšnem robu slike ali zgornjem delu lustra, da preveri, koliko let se čistilke že niso dotaknile teh pozabljenih površin! Slednje pa so na žalost velik nabiralec prahu, zato se kar pogumno spravite nad njih s krpo in blagim čistilom.

KANTA ZA SMETI  … SMRDI?

Jah tudi prostor za odlaganje smeti je potreben naše pozornosti. Ne bi šli tako daleč kot tisti nori stric iz Polne hiše, ki je čistil čistila, ampak v teh naših kanticah, čisto na dnu, se vseeno skriva hudič in pol! Kakšni odpadki, ki so zleteli zraven, kakšna nezgoda z razlitjem, kaj neznanega zalepljenega …saj veste kaj mislim … Stuširajte, očistite, posušite. Nos vam bo hvaležen. No, ne med čiščenjem… Po tem… Haha.

The post 10 korakov pomladanskega čiščenja appeared first on Najindom.si.

]]>
https://najindom.si/10-korakov-pomladanskega-ciscenja/feed/ 0
Jesenske dekoracije in navdih https://najindom.si/jesenske-dekoracije-in-navdih/ https://najindom.si/jesenske-dekoracije-in-navdih/#respond Sat, 15 Sep 2018 07:42:49 +0000 https://najindom.si/?p=7334 Ne vem kako je z vami, a jaz jeseni prav zares oživim! 🙂 Baterije so napolnjene, krajši oddih za mano, vročine je konec in vse se nekako umiri. Vreme, rastline, ljudje se vrnejo nazaj v ustaljen ritem in kmalu, prav kmalu se bo narava obarvala v magične barve rumenih, rjavih in rdečih odtenkov! Jaz mislim, [...]

The post Jesenske dekoracije in navdih appeared first on Najindom.si.

]]>
Ne vem kako je z vami, a jaz jeseni prav zares oživim! 🙂 Baterije so napolnjene, krajši oddih za mano, vročine je konec in vse se nekako umiri. Vreme, rastline, ljudje se vrnejo nazaj v ustaljen ritem in kmalu, prav kmalu se bo narava obarvala v magične barve rumenih, rjavih in rdečih odtenkov!

Jaz mislim, da je nekaj tudi na tem, da imamo ljudje najraje tisti letni čas, v katerem smo rojeni. Naredila sem kratko zaslišanje med domačimi in se strinjajo s to tezo, kaj pa ti misliš?

Doma je vse drugače, spet so aktualne dišeče svečke, romantične lučke, odejice, stiskanje na kavču, topli napitki (prinesite mi ves čaj in kakav, ki ga imate), na mizo postavimo kakšno sveže odtrgano pisano vejico ali liste iz bližnjega gozda in 1,2,3 se znajdemo v zasanjanem in udobnem pravljičnem scenariju.

Zato predlagam, da se opremite z novo najljubšo šalčko, z novo barvo lučk na verigi, z novim vonjem svečke, ki vas bo spremljala to jesen, medtem ko boste razmišljali kaj boste letos naredili za ozimnico, v kakšne luštne kozarčke jo boste pospravili, kakšne kostume bi lahko izdelali za Noč čarovnic in kakšen bo letos jesensko obarvan venček na vaših vhodnih vratih.

In kava, kako se prileže kava za na pot v turobnih meglenih jutrih! Božansko!

Ne pozabi, sreča je v ustvarjanju in v malih stvareh!

Na našem Pinterest profilu smo zbrali nekaj izvirnih in zabavnih idej za ustvarjanje (od projektov za odrasle duše do idej za ustvarjanje z malimi škrati – hčerkami, sinovi, nečaki in nečakinjami). Klikni tukaj za vse “naredi sam” jesenske predloge.

Želimo vam megastično in nepozabno jesen!

Maja, Tilen in Hank

The post Jesenske dekoracije in navdih appeared first on Najindom.si.

]]>
https://najindom.si/jesenske-dekoracije-in-navdih/feed/ 0
Baldahini za male princeske https://najindom.si/baldahini-za-male-princeske/ https://najindom.si/baldahini-za-male-princeske/#respond Mon, 02 Apr 2018 17:45:39 +0000 https://najindom.si/?p=3817 Ko so deklice še majhne, sanjajo da so princeske, da je soba njihov dvorec, kjer listajo slikanice in poslušajo pravljice… Glavni liki v teh pravljicah pogosto spijo v razkošnih posteljah, ki so z vseh strani obdane z blagom in so tako mehke, da se kar ugrezaš in ugrezaš… In zakaj ne bi teh pravljic pretvorili [...]

The post Baldahini za male princeske appeared first on Najindom.si.

]]>
Ko so deklice še majhne, sanjajo da so princeske, da je soba njihov dvorec, kjer listajo slikanice in poslušajo pravljice… Glavni liki v teh pravljicah pogosto spijo v razkošnih posteljah, ki so z vseh strani obdane z blagom in so tako mehke, da se kar ugrezaš in ugrezaš… In zakaj ne bi teh pravljic pretvorili v resničnost? Zakaj se ne bi naši malčki počutili kot princi in princese, vsakič, ko v sobici spijo, berejo ali sanjarijo?

Nad posteljico ali zibko obesite trend dekorativni izdelek, brez katerega v zadnjih letih ne gre, če želite biti zares v koraku s smernicami notranjega oblikovanja! Ja, govorimo o baldahinu! Razkošni slapovi tkanine, ki objamejo posteljico ali igralno podlogo so priročna rešitev, s katero bo otročku ob dnevnem spancu zagotovljeno nekaj sence, če ga boste uporabili kot igralni šotor, pa bo ta skrit kotiček zagotovo obnorel vašega malčka in njegove prijatelje! Je super kotiček za skupno prebiranje knjigic, igranje, cartanje

Zahvaljujoč trpežni tkanini – mešanici bombaža in poliestra bo z vami še dolgo časa in uporaben za več otrok! A brez skrbi – tudi vzdrževanje je zelo preprosto – ko se umaže le odstranite trdne dele oz obroč, ki se nahaja v zgornjem delu izdelka in baldahin operete v pralnem stroju na 40 ° C.

Baldahin lahko na vrhu še dodatno okrasite z zastavicami, zvezdicami, različnimi girlandami ali vedno modernimi bombažnimi lučkami, ki jih tudi najdete v naši spletni trgovinici in to v več kot 25 barvnih kombinacijah.

Pri nas so na voljo različni baldahini – taki z volančki, ki pričarajo bolj razkošno, baročno vzdušje in klasični baldahini, z ravnimi robovi za vse ljubitelje nordijskega minimalizma. Bela, siva ali umazana roza? Kateri trendi baldahin bo okrasil sobo vaše princeske?

baldahini

 

 

The post Baldahini za male princeske appeared first on Najindom.si.

]]>
https://najindom.si/baldahini-za-male-princeske/feed/ 0
Zakaj za novorojenčka izbrati gnezdece? https://najindom.si/zakaj-za-novorojencka-izbrati-gnezdece/ https://najindom.si/zakaj-za-novorojencka-izbrati-gnezdece/#respond Sun, 01 Apr 2018 14:05:00 +0000 https://najindom.si/?p=3778 Kokon ali gnezdece za spanje dojenčkov v prvih mesececih življenja (od 0 do 8 mesecev starosti) so pravi trend zadnjih nekaj let, saj predstavljajo inovativen in varen način, kako novorojenčku pričarati udobje in toplino maminega trebuha. Ker lahko prilagajamo velikost gnezdeca, to pomeni da gnezdece za spanje raste skupaj z vašim dojenčkom… Velikost lahko regulirate [...]

The post Zakaj za novorojenčka izbrati gnezdece? appeared first on Najindom.si.

]]>
Kokon ali gnezdece za spanje dojenčkov v prvih mesececih življenja (od 0 do 8 mesecev starosti) so pravi trend zadnjih nekaj let, saj predstavljajo inovativen in varen način, kako novorojenčku pričarati udobje in toplino maminega trebuha. Ker lahko prilagajamo velikost gnezdeca, to pomeni da gnezdece za spanje raste skupaj z vašim dojenčkom… Velikost lahko regulirate z vrvico, in jo prilagajate velikosti otroka!

Je tudi super rešitev za vse, ki imate rade dojenčka ob sebi v postelji – v gnezdecu bo ob vas novorojenček spal varno, saj se bo v gnezdecu udobno nemestil, robovi gnezdeca pa bodo poskrbeli za to, da se ne bo prevalil v levo ali desno. Vaš dojenček bo tako na čisti, varni in udobni posteljici, ki bo samo njegova! Gnezdece je uporabno tudi, ko greste kam na obisk . če je dojenček utrujen, ga le posadite v gnezdece in posteljica je nared 1,2, 3! Potrebujete podlogo za previjanje, kjer koli se nahajate? V avtu, na poti, na obisku? Tudi za to je gnezdece za novorojenčka odlična rešitev, saj se bo otroček le s težavo premaknil dlje od robov gnezdeca!

Na hrbtu ali trebuščku – kakorkoli že spi vas mali nadobudnež, gnezdece ga bo objelo in varno pospremilo v spanec! Naša gnezdeca Betulli so narejena iz ekološkega bombaža, njihovo velikost pa lahko regulirate z vrvico! Pa še ena odlična novica! Ko se naveličate enega vzorca, lahko gnezdece obrnete in popolnoma spremenite videz izdelka! Tako prejmete pravzaprav 2 gnezdeca v enem! Super, kajne?

Če torej iščete rešitev, kako najbolj varno in udobno otroka navaditi na spremembo, ko mora mamin trebuh zamenjati za zibelko ali otroško posteljico, potem predlagamo naša udobna gnezdeca Betulli, s katerimi bo vaš novorojenček zadovoljno spančkal prve mesece svojega življenja. Na voljo v petih različnih barvnih kombinacijah!

gnezdeca za novorojenčke betulli

 

 

The post Zakaj za novorojenčka izbrati gnezdece? appeared first on Najindom.si.

]]>
https://najindom.si/zakaj-za-novorojencka-izbrati-gnezdece/feed/ 0
Čiščenje s kisom: 10 načinov uporabe https://najindom.si/ciscenje-s-kisom-10-nacinov-uporabe/ https://najindom.si/ciscenje-s-kisom-10-nacinov-uporabe/#respond Mon, 29 Jan 2018 23:00:00 +0000 https://najindom.si/ciscenje-s-kisom-10-nacinov-uporabe/ Zakaj bi zapravljali denar za draga čistila, ko imate doma v shrambi nekaj popolnoma naravnega, okolju prijaznega in poceni? Že poznaš vse možnosti uporabe belega kisa? Odličen je za čiščenje in razkuževanje! Povrh vsega je še prijazen do vaših rok in dihal, za sabo pa pušča bleščeče in brezhibno očiščene površine. Pa veste, kje vse lahko [...]

The post Čiščenje s kisom: 10 načinov uporabe appeared first on Najindom.si.

]]>

Zakaj bi zapravljali denar za draga čistila, ko imate doma v shrambi nekaj popolnoma naravnega, okolju prijaznega in poceni? Že poznaš vse možnosti uporabe belega kisa? Odličen je za čiščenje in razkuževanje! Povrh vsega je še prijazen do vaših rok in dihal, za sabo pa pušča bleščeče in brezhibno očiščene površine. Pa veste, kje vse lahko kis uporabite kot čistilo? Predstavljamo vam 10 načinov uporabe kisa:

1. Čiščenje hladilnika: Notranjost hladilnika poškropite z mešanico kisa in vode (priporočamo razmerje 50/50) in obrišite z vlažno krpo.

2. Čiščenje kopalnice: Kis poškropite po umivalniku in pipah. Vse skupaj močno in temeljito obrišite s suho krpo.

3. Čiščenje stranišča: Poln lonček kisa zlijte po notranjih robovih straniščne školjke. Pustite, da učinkuje par ur, nato pa s krtačko še malo podrgnite in splaknite z vodo.

4. Čiščenje talnih preprog: Iz dveh žlic kisa in četrtine skodelice sode bikarbone lahko izdelate čistilno pasto. Dobro vtrite v preprogo in počakajte, da se posuši. Naslednji dan vse skupaj posesajte. Dobro je, da najprej majhen preizkus samo na delu preproge, da bi videli, kako se bo material odzval na kis.

5. Čiščenje pip in odtokov: Vodni kamen in lise so spremljevalec domala vsake pipe. Očistite jih z mešanico alkoholnega kisa in soli v razmerju pol pol, nato pa površino dobro zloščite z gobico oz splaknite z vodo.

6. Kis kot mehčalec: Pol jogurtovega lončka kisa dodajte v pralni stroj, v predal za mehčalec. Umetni mehčalci so tako popolnoma odveč, vaše perilo pa bo lepo dišalo po pralnem prašku.

7. Čiščenje oken: Za izdelavo pršila zmešajte kis in vodo v razmerju 50:50. Steklene površine obrišite s starim časopisnim papirjem.

8. Čiščenje mikrovalovne pečice: Beli kis z lahkoto očisti mikrovalovno pečico. Vanjo preprosto postavite našo Jezno Fani, v katero ste zlili polovico skodelice belega kisa in skodelico vode. Napravo prižgite in pustite, da tri do štiri minute na visoki temperaturi. Nato jo ugasnite in pustite Fani v mikrovalovni pečici še nekaj minut. Odprite vratca in obrišite notranjost.

9. Očistite pomivalni stroj: Enkrat na mesec dajte v svoj pomivalni stroj kis, prižgite običajni program. Stroj bo lepo očiščen, nadležnega vodnega kamna pa znatno manj.

10. Očistite škarje: Škarje se rade zamažejo, postanejo lepljive in težje režejo. Obrišite jih s krpo, namočeno v kis.

 

The post Čiščenje s kisom: 10 načinov uporabe appeared first on Najindom.si.

]]>
https://najindom.si/ciscenje-s-kisom-10-nacinov-uporabe/feed/ 0
Naj ideje za Valentinovo zanjo in zanj https://najindom.si/naj-ideje-za-valentinovo-zanjo-zanj/ https://najindom.si/naj-ideje-za-valentinovo-zanjo-zanj/#respond Thu, 25 Jan 2018 23:00:00 +0000 https://najindom.si/naj-ideje-za-valentinovo-zanjo-zanj/ Valentinovo se bliža in verjetno ste kot vsako leto pred dilemo, kaj podariti boljši polovici… Nekateri pari se tradicionalno obdarujejo vsako leto za dan zaljubljenih, nekaterim je to še en uvožen praznik iz Amerike. No, mi mislimo, da je vsak izgovor dober, da svojega partnerja malo pocrkljaš in razvajaš, zato se nam zdi ideja, da [...]

The post Naj ideje za Valentinovo zanjo in zanj appeared first on Najindom.si.

]]>
Valentinovo se bliža in verjetno ste kot vsako leto pred dilemo, kaj podariti boljši polovici… Nekateri pari se tradicionalno obdarujejo vsako leto za dan zaljubljenih, nekaterim je to še en uvožen praznik iz Amerike.

No, mi mislimo, da je vsak izgovor dober, da svojega partnerja malo pocrkljaš in razvajaš, zato se nam zdi ideja, da njo ali njega za 14. februarja presenetimo s pozorno malenkostjo popolnoma na mestu in zelo malo možnosti je, da nam bo kdo tako potezo zameril, četudi ni najbolj naklonjen svetemu Valentinu. 🙂 Najbolj pozorna darila so tista, ki so prilagojena partnerjevem značaju, osebnosti in dejavnostim, ki ga veselijo v prostem času. Da bi bila odločitev lažja, smo predloge Valentinovih darilc razdelili v tematske sklope, glede na to, kakšna je vaša boljša polovica po svoji naravi.

Najlepša Valentinova darila za umetniške dušice

Uf, take pa poznamo, saj sem sama ena izmed njih. Vedno jih lahko presenetiš z novimi barvicami, pobarvanko ali pa s kul izdelkom, ki združuje vse to – seti za ustvarjanje Slikanje po številkah so resnično krasen izdelek. Kompletek samo razprostreš po mizi in začneš ustvarjati! Vse kar potrebuješ – slikarsko platno, skica s številkami, kam nanesti kakšno barvo, barve in čopiči – vse to je namreč že vključeno v komplet. Izbereš lahko med različnimi motivi, med njimi pa se bo zagotovo našlo kaj, kar bo tako on kot ona po končanem slikanju tudi z veseljem obesil/a na steno. Na koncu lahko torej končni izdelek kot dekoracijo še vključiš v del svojega notranjega dekorja! Ustvarjanje, sprostitev in umetniško delo! Če to niso tri muhe na en mah?!

Najlepša Valentinova darila za športne dušice

Hm, skoraj ne dohajaš partnerja, ker se vsako prosto minuto vzpenja na kakšen hrib, obuva športne copate ali pa ob prihodu domov ujameš samo njegove obrise v daljavi … na kolesu? No, mi jih tudi poznamo kar nekaj, čeprav Tilna sigurno ne bi mogla razvrstiti v to kategorijo. 😀 Predlagamo, da poskrbite za hidriranost svojega spidi gonzalesa, tako da bo imel nasvojim avanturah vedno s seboj zanesljivega spremljevalca (torej,ko tebi ne bo uspelo biti zraven) – v naši ponudbi najdeš stekleničke Equa in prenosne ekološke lončke za kavo Ecoffee, oboje je zelo praktično darilo, uporabno celo leto, za izlete, v pisarno ali pa v avto.

Najlepša Valentinova darila za organizirane dušice

Saj veste, nekdo od partnerjev ponavadi vedno naredi celo zmešnjavo kamorkoli pride, drugi pa za njim pospravlja in kupčka kuverte, posodo, nogavice in ostale stvari, ki prizadanejo hišo v njihovem viharjenju.. In potem so tisti bolj organizirani, ki imajo/imamo radi red, čistočo, urnike in zaznamke. Slednji se bodo sigurno razveselili najbolj priljubljenega planerčka v Sloveniji. Prikupen in motivacijskih spodbud poln Magic planner za leto 2018 lahko naročiš na tej povezavi in si zagotoviš, da bo pri tebi že veliko pred Valentinovim, z njim pa bo tvoj obdarovanec lahko splaniral celo leto – in dobro planiranje je že pol uspeha, pravijo!

Najlepša Valentinova darila za ljubitelje kave in čaja

Eni so za pse, eni so za mačke, eni so za kavo, eni so za čaj. In smo seveda tisti, ki obožujemo vse! Skodelice za kavo in čaj so zelo konvencionalno darilo – ampak darilo, ki tako zelo priljubljeno ni postalo kar čez noč ali brez razloga! Kul in domiselna skodelica je izvrsten način, kako svojega dragega ali drago vsako jutro, ko srka kavo opomniš, kako pozornega življenskega sopotnika ima. Na srečo, smo se v naši spletni trgovini dobro pripravili – pri nas najdeš vse, od skodelic s srčki, ki se obarvajo rdeče, ko jih napolniš z vodo do takih, ki so od glave do repa v motivu samoroga in takih, s citati, ki bodo zasolzili oko s svojo prikupnostjo. Za VSE skodelice pa klikni tukaj.

Najlepša darila za ljubitelje notranjega dizajna

Vaša draga ali dragi cele noči skrola po Pinterestu, vam nenehno kaže slike idej za renovacijo – danes kopalnice, jutri predsobe, pojutrišnjem kuhinje? Je stalno priklopljena na Instagram in z miško vedno na strani spletne trgovine Najin dom? Ne vemo, ampak mislimo, da potrebuje največjo izdajo bombažnih lučk, o katerih razlaga že zadnje pol leta, dizajnersko posodico za rože Equa ali pa kakšnega od čisto svežih dekoratvinih izdelkov iz naše ponudbe, za katere morda obstaja minimalna verjetnost, da jih še ni opazil/a, pa jo/ga celo presenetite!

 

The post Naj ideje za Valentinovo zanjo in zanj appeared first on Najindom.si.

]]>
https://najindom.si/naj-ideje-za-valentinovo-zanjo-zanj/feed/ 0
Osvobodite dom odvečne krame https://najindom.si/osvobodite-dom-odvecne-krame/ https://najindom.si/osvobodite-dom-odvecne-krame/#respond Fri, 05 Jan 2018 23:00:00 +0000 https://najindom.si/osvobodite-dom-odvecne-krame/ Urejanje in čiščenje doma zna biti pravi izziv. Sploh, če ste opazili, da je vaša hiša ali stanovanje preprosto pretesna/pretesno za vse gomile stvari, ki so se vam nabrale čez čas. Odvečne škatle, papirji, male in stare stvari, stvari ki jih že dooolgo niste uporabljali… Novo leto je odlična priložnost, da obrnete nov list in [...]

The post Osvobodite dom odvečne krame appeared first on Najindom.si.

]]>
Urejanje in čiščenje doma zna biti pravi izziv. Sploh, če ste opazili, da je vaša hiša ali stanovanje preprosto pretesna/pretesno za vse gomile stvari, ki so se vam nabrale čez čas. Odvečne škatle, papirji, male in stare stvari, stvari ki jih že dooolgo niste uporabljali…

Novo leto je odlična priložnost, da obrnete nov list in da vaš dom zadiha brez odvečnih stvari, ki kratijo pretok energije in povzročajo utesnjenost. Preberite nasvete Gail Blanke, ki je na temo “declutteringa” napisala knjigo in izboljšajte kakovost bivanja:

Stvari, ki jih brez razloga kopičite doma in jih z lahkim srcem podarite/vržete proč:

1. Kuhinjski pribor, ki ga ne uporabljate.
2. Garderoba, ki vam ne ustreza več.
3. Čestitke, ki nimajo sentimentalne vrednosti – ne ohranjajte preteklosti.
4. Računi za predmete, ki so prestali rok za reklamacijo.
5. Stare vstopnice.
6. Strgane nogavice.
7. Stare majice.
8. Posušene rože – slab Feng Shui.
9. Stari časopisi – Skenirajte slike in besedila, za katere menite, da so dragoceni.
10. CD-ji, ki ne delujejo.
11. Elastike za lase, ki so izgubile elastičnost.
12. Izdelki za lase, ki jih ne uporabljate.
13. Čevlji, ki jih ne nosite in ki vam ne ustrezajo.
14. Dekorativne nalepke (ali shranite vse v eni posodi).
15. Del izgubljenih uhanov.
16. Kuhinjski aparati, ki so podvojeni.
17. Stari nedrčki.
18. Šali, ki jih nikoli ne nosite.
19. Deli okrasnega papirja – podarite jih prijateljem, ki radi izdelujejo kolaže.
20. Darila, ki vam niso všeč.
21. Stare brisače.
22. Stara ličila.
23. Stara oprema za higieno.
24. Garderobni obešalniki, ki jih ne uporabljate.
25. Kozmetični vzorci, ki jih nikoli ne morete porabiti, in tiste, ki so potekli.
26. Presežek gumbov.
27. Vse začimbe in dodatki, ki jim je potekel rok.
28. Igrače, s katerimi se vaš hišni ljubljenček ne igra.
29. Zdravila, ki jim je potekel rok.
30. Posušeni laki za nohte.
31. Računi, ki so opravili obdobje arhiviranja.
32. Oglaševalske ponudbe, ki niso več veljavne.
33. Pisarniški papirji.
34. Filmi na DVD-jih, ki jih ne gledate.
35. Prigrizki, ki jih nihče ne bo pojedel.
36. Oblačila, ki jih ni več mogoče zakrpati.
37. Umazana oblačila, ki jih ni mogoče očistiti.
38. Stare, tesne ali demode praznične obleke.
30. Poškodovana posoda iz teflona.
40. Stare kopalke ali take, ki so začele izgubljati elastin.
41. Zastarele elektronske naprave.
42. Kostim, ki ga ni mogoče očistiti.
43. Torbice, ki jih ne nosite ali so poškodovane.
44. Oblačila, ki so vam premajhna.
45. Zlomljene ogrlice in zapestnice, ki jih ni mogoče popraviti.
46. ​​Kabli in žice, ki jih ne potrebujete.
47. Stara posteljnina.
48. Prazne embalaže čistilnih sredstev.
49. Gumbi  in drugi dodatki za stara oblačila, ki jih nimate več.
50. Stare preproge za kopalnico.
51. Stare blazine.
52. Čevlji, ki jih ne nosite ali so strgani.
53. Vabila za poroke.
54. Stare denarnice, ki jih ne uporabljate.
55. Uničeni deli kuhinjskih aparatov.
56. Rezervni deli pohištva, ki jih ne potrebujete.
57. Navodila za sestavljanje pohištva.
58. Različne kartonske, plastične in dekorativne škatle, ki jih ne morete reciklirati.
59. Vaze, ki jih ne uporabljate.
60. Stara pošta.
61. “Neželena pošta” na vašem računalniku.
62. Prospekti za počitnice in prezimovanje.
63. Stari mobilniki in ovitki za mobilnike.
64. Uporabljene kuverte – od pošte, računov in oglasov.
65. Odvečne skodelice za kavo, ki jih ne uporabljate – podarite.
66. Poškodovani novoletni okraski.
67. Božične luči, ki ne delujejo več.
68. Stara računalniška programska oprema.
69. Promocijske majice, ki jih ne nosite “doma”.
70. E-poštna sporočila, ki jih ne potrebujete – tudi računalnik potrebuje čiščenje.

The post Osvobodite dom odvečne krame appeared first on Najindom.si.

]]>
https://najindom.si/osvobodite-dom-odvecne-krame/feed/ 0
1001 ideja kako bombažne lučke umestiti v dom https://najindom.si/1001-ideja-kako-bombazne-lucke-umestiti-v-dom/ https://najindom.si/1001-ideja-kako-bombazne-lucke-umestiti-v-dom/#respond Tue, 14 Nov 2017 23:00:00 +0000 https://najindom.si/1001-ideja-kako-bombazne-lucke-umestiti-v-dom/ Bombažne lučke so v zadnjih letih postale zalo priljubljene in to ne kar brez razloga! So preprost in dostopen svetlobni vir z bombažno strukturo, zato jih je enostavno kombinirati z že obstoječo notranjostjo, kateri daje teksturo, barvo ter občutek domačnosti. Nekateri najprej pomislijo, da so bombažne lučke povezane samo z božičnimo-novoletnimi prazniki. Pa je to [...]

The post 1001 ideja kako bombažne lučke umestiti v dom appeared first on Najindom.si.

]]>
Bombažne lučke so v zadnjih letih postale zalo priljubljene in to ne kar brez razloga! So preprost in dostopen svetlobni vir z bombažno strukturo, zato jih je enostavno kombinirati z že obstoječo notranjostjo, kateri daje teksturo, barvo ter občutek domačnosti.

Nekateri najprej pomislijo, da so bombažne lučke povezane samo z božičnimo-novoletnimi prazniki. Pa je to daleč od resnice! Odlično jih lahko uporabimo tudi v vsakdanjem življenju – okrasimo otroško sobo, dnevno sobo, hodnik ali spalnico. Uporabljajo se lahko v različne namene in v različnih prostorih. Namesto, da v kaminu zakurite ogenj, lahko vanj postavite bombažne lučke in ustvarite videz prijetnega namišljenega plamenčka. Vse je odvisno od domišljije!

Še posebej priljubljene so bombažne lučke kot dekoracija v otroški sobici, saj bodo oddajale svetlobo in občutek topline, v katerem bodo uživali tako starši kot otroci Na voljo je veliko različnih barv, tudi popolnoma bele, za tiste, ki prisegate na skandinavsko eleganco. Katero barvo boste izbrali, pa je seveda odvisno od notranjosti vašega doma in razpoloženja.

Imate bombažke že od lani, pa bi radi spremenili le barvo kroglic? Pišite nam na našem Facebook profilu, z veseljem vam bomo pomagali in vam priskrbeli samo nove bunkice, da bo vaš dom spet nov, avantgarden, zanimiv in predvsem – malo drugačen kot lani! Spremembe obožujemo, kajne? In v  naši ponudbi se je v tem času znašlo ogromno novih kombinacij bombažk!

Bombažke so tudi enostaven a učinkovit način, kako osvetliti temne kotičke nekaterih prostorov. Na hodniku in v spalnici lahko skoraj popolnoma nadomestijo druge vire svetlobe in dodajo zanimiv pridih in karakter prostorom, ki jim ponavadi ne pripisujemo posebnega pomena.

Pa še ena zanimivost – ste vedeli, da je proizvodni obrat bombažnih lučk registriran kot Fair Trade proizvodnja, potrjena s strani World Fair Trade organizacije? S tem certifikatom so lučke v naši ponudbi edini proizvajalci bombažnih lučk na svetu, ki so uradno priznani kot del pravične trgovine. S tem, ko okrasite svoj dom z  našimi bombažnimi lučkami, pomagate tudi pri boju proti revščini v gorskih vasicah okoli Chiang Mai-a na Tajskem, kjer je boj za dohodek stalnica.

Da bi dobili ideje in navdih, smo ustvarili zbirko odličnih načinov okraševanja doma z bombažnimi lučkami. Oglejte si jih spodaj in se prepustite navdihu:

Ti je kakšna kombinacija všeč? Preprosto klikni na sliko in izdelek dodaj v košarico! 😉

 

Ste z bombažnimi lučkami že poskusili okrasiti drevesce? Super so!

bombažne lučke bele božič

 

Bombažne lučke so sestavni del modernih in trendi študenstskih domovanj:

bombažne lučke mint

Spalnica je prostor umirjenosti, zato se tja najbolj podajo bombažke v nežnih tonih:

bombažne lučke sive spalnica

Za mladinsko ali otroško sobo so bombažne lučke že skoraj “must-have” dekoracija!

bombažne lučke otroška soba

Poživite tisto dolgočasno poličko s čudovitimi bombažnimi lučkami:

bombažne lučke borovničeva tortica vijolična lila magenta

Ste že pomislili, da z bombažkami lahko okrasite mizo? Gre? Gre!

bombažne lučke vijolične

Vaša klubska mizica potrebuje malo življenja? Okrasite jo z bombažnimi lučkami!

bombažne lučke pastelne

Škatla za shranjevanje z bombažkami ni več le še ena škatla!

bombažke petit

Kovinske postelje kar kličejo, da okoli njih napeljemo čarobne lučke!

petit lučke postelja

Najbolj trendi postelj hišk že skoraj ne vidimo brez bombažk na vrhu!

sivo bele bombažne lučke postelja hiška

 

 

The post 1001 ideja kako bombažne lučke umestiti v dom appeared first on Najindom.si.

]]>
https://najindom.si/1001-ideja-kako-bombazne-lucke-umestiti-v-dom/feed/ 0
S poceni pohištvom in dodatki do lepega doma https://najindom.si/s-poceni-pohistvom-do-lepega-doma/ https://najindom.si/s-poceni-pohistvom-do-lepega-doma/#respond Sat, 04 Nov 2017 23:00:00 +0000 https://najindom.si/s-poceni-pohistvom-do-lepega-doma/ S Tilnom sva se pred kratkim končno le preselila v svoje gnezdo, sva pa še nedavno nazaj bivala v najemniškem stanovanju, kjer je bilo bolj kot opremljanje v igri “olepševanje” in “friziranje” starega in zmahanega inventarja, ki je bilo v stanovanju že od začetka 70.let. Grdi podi, ki jih je bilo še najlažje prekriti s [...]

The post S poceni pohištvom in dodatki do lepega doma appeared first on Najindom.si.

]]>
S Tilnom sva se pred kratkim končno le preselila v svoje gnezdo, sva pa še nedavno nazaj bivala v najemniškem stanovanju, kjer je bilo bolj kot opremljanje v igri “olepševanje” in “friziranje” starega in zmahanega inventarja, ki je bilo v stanovanju že od začetka 70.let.

Grdi podi, ki jih je bilo še najlažje prekriti s preprogami, predpotopen kavč, ki se je razmaknil na tri strani, vsakič, ko si sedel nanj, letni napad “prijateljic” faraonk v kuhinji in buletproofanje vse hrane, zamenjava kopalniške omarice z bolj normalnih ogledalom iz modernih časov, pa lepljenje vseh vrst papirja na dno omare in predalov, preden si gor zložil perilo in obleke… Zveni znano?

Ker včasih zaradi takih in drugačnih razlogov obnova ni mogoča (študentsko življenje, najemniško stanovanje, pomanjkanje financ), se zavedava, kako pomembno je, da stanovanje popestriš z lepimi in ugodnimi dodatki in tako vsaj malo dvigneš svoje razpoloženje v domu. Zamenjaš wc-krtačko, držalo za toaletni papir, posodico za milo, kakšno kljukico za obešanje in upaš, da boš vsaj malo popravil splošni vtis kopalniškega pohištva. Pod tušom kakopak manjka zavesa za tuš, ker zakaj bi najemnikom omogočil ta luksuz, in medtem ko med vsakim tuširanjem padeš v alter ego potapljajočega se mornarja na Titaniku, te tolaži dejstvo, da vsaj šampone hraniš v posodici nemških dizajnerjev.

No, kot rečeno, tudi dnevna soba je bila nekaj čisto posebnega – predelana iz balkona in zastarela do amena. Dobro, treba je priznati, imela je svojevrstno dušo in karakter, samo ne take, kot bi si morda želela. Namesto belih sten je imela oblogo iz lesenih desk (kakor koli se že temu strokovno reče), omarice so bile take, kot jih je imela moja babica iz Trnovega in so preživele že par generacij, v kotu je bil ostanek nezadelane izolacije, ki je bila prekrita s sliko nekih slovenskih slapov, to prekrivanje pa sva prekrila z enobarvnim plakatom, ker, torej, manj bode v oči, kot slapovi …. ha ha…

Bila je tudi prava past za prah, ta soba – vsakič, ko si se vsedel ta to slavno sedežno z vzorcem trikotnikov v grozno rjavo barvo, si dvignil oblak prašnih delcev in padel v luknjo med enim in drugim delom zofe, ki sva jo prekrila z dvema sivima prevlekama, ki jih je bilo potrebno konstantno popravljati in  fiksirati…. Vse, kar je človeku ostalo, je da si stalno zračil okna na kip in v kot obesil bombažne lučke in tako dvignil splošno depresijo ter si ob ogledu poročil mrmral, “To ni za stalno, to ni za stalno”…

No, pa da ne bo vse tako negativno, šlo je za najin prvi skupni dom in vedno ga bova ohranila v lepem spominu. Blok je bil vedno čist, sosedi prijazni, najemodajalec korekten in pošten, trgovina je bila par nadstropij nižje, vsako jutro si slišala avtobuse, ki so pripeljali na postajo (ja, zame je to plus, lpp forever!), razgled na zahodno stran je bil fenomenalen, bližnja polja so naju zvečer pogosto “poklicala” na sprehod in starši so bili 20 min peške stran…

Ampak! Nastopilo je novo poglavje, a o tem kaj več naslednjič!

 

 

The post S poceni pohištvom in dodatki do lepega doma appeared first on Najindom.si.

]]>
https://najindom.si/s-poceni-pohistvom-do-lepega-doma/feed/ 0
Jesenska dekoracija stanovanja – naredi sam https://najindom.si/jesenska-dekoracija-stanovanja-naredi-sam/ https://najindom.si/jesenska-dekoracija-stanovanja-naredi-sam/#respond Sat, 04 Nov 2017 23:00:00 +0000 https://najindom.si/jesenska-dekoracija-stanovanja-naredi-sam/ Jesen je brez konkurence moj najljubši letni čas! Ker sem po horoskopu tehtnica, oktobra praznujem rojstni dan, zato se že v sredini septembra začnem počutiti … doma! Listi se obarvajo v čudovito paleto barv od rumene do škrlatno rdeče, pod nogami počasi začnejo šumeti listi, sončni dnevi postrežejo kakšen sanjski izgled v hribe in prijatelji [...]

The post Jesenska dekoracija stanovanja – naredi sam appeared first on Najindom.si.

]]>
Jesen je brez konkurence moj najljubši letni čas! Ker sem po horoskopu tehtnica, oktobra praznujem rojstni dan, zato se že v sredini septembra začnem počutiti … doma! Listi se obarvajo v čudovito paleto barv od rumene do škrlatno rdeče, pod nogami počasi začnejo šumeti listi, sončni dnevi postrežejo kakšen sanjski izgled v hribe in prijatelji se zberejo na trgatvah!

Seveda rada to čarobno vzdušje prenesem tudi v notranje prostore, da je tudi doma prijetno in lepo. Prva stvar, brez katere jeseni ne gre do BUČE! Hokaido, maslene, podolgovate, okrogle, vse predstavljajo lepo popestritev! Postavimo jih lahko pred vrata, na balkon, manjše na sredino mize… kakšno pa spremenimo v slastno juhico (klik za recept)!

Mmmm….

buče jesenska dekoracija

Ker listje, kostanj, buče, veje in drugi zakladi narave ponujajo lepe in poceni možnosti, se z malo domišljije lahko znajdemo po svoje in sami ustvarimo lepe dekoracije za svoj dom. V spodnjem videu si lahko ogledate nekaj čudovitih DIY idej, kako ustvariti ugodne okraske za nič/minimalno denarja, pri tem pa lahko vključite svoje najmlajše, da vam pri tem pomagajo in tako vsi skupaj preživite še nekaj koristnega družinskega časa. Oglejte si nekaj idej, ki sta jih pripravili Niki in Gabi:

The post Jesenska dekoracija stanovanja – naredi sam appeared first on Najindom.si.

]]>
https://najindom.si/jesenska-dekoracija-stanovanja-naredi-sam/feed/ 0