Feng Shui in opremljanje

feng shui fengshui opremljanje dom hiša stanovanje načela osnove

Nikoli se nisem preveč poglabljala v Feng Shui, čeprav so me azijske filozofije in načela vedno privlačila. Navsezadnje sem kulturologinja, pa se spodobi. 🙂

Verjetno pa nikoli (do sedaj) nisem “padla notri” tudi zato, ker še (do sedaj) nisem imela priložnosti z vso predanostjo opremljati stanovanja. Saj veste, življenje v najemniškem stanovanju je eno, opremljanje svojega prvega gnezda pa čisto nekaj drugega. V najemniškem stanovanju napake bolj prikrivaš, v svojem se jih potrudiš v startu ne narediti.

No, oni dan so mi mati posodili knjigo Feng Shui: Filozofija prostora in psihologija bivanja avtorice Špele Kryžanovski. Zanimivo branje, ki odkrije marsikatero področje in potrdi nekatere domneve in pravila, ki smo jih z branjem in gledanjem in življenjem že slutili, pa nam jih knjiga še dodatno potrdi.

Saj veste, tista zdravorazumska načela, da se izogibamo hrčkarstva in nakramarjenega doma, da poskušamo pod posteljo ne shranjevati vsega možnega, da, če se le da, posteljo obrnemo tako, da imamo pogled na vrata in da nikakor ne sme stati na osi med vhodnimi vrati in oknom (če ne drugega, zaradi prepiha). Prav tako se potrudimo, da ogledala ne obesimo nasproti vhodnih vrat, da nam energija ne uide ven iz prostora, in da zakrijemo ostre robove, tako da ne gledajo ravno na posteljo ali na kavč.

Ljubitelji kaktusov pozor! Bodičaste prijatelje namestite na skrbno premišljena mesta, saj lahko oslabijo energijo prostora, če jih nepremišljeno postavimo v centralne prostore sobe. Največ dobrega bodo naredili ob računalnikih in podobnih izvorih sevanja, saj naj bi nase povlekli kar lep del sevanja in škodljivih vplivov. Nikakor pa niso zaželeni okoli sedežnih garnitur, na glavnih točkah sobe, pa tudi, če so samo na sliki.

Nekaj zanimivih prispevkov in nasvetov na to temo sem zbrala na našem Pinterest bordu: KLIK. Vabljeni k ogledu in branju, če vam angleščina ne predstavlja težav.

V objavah, ki sledijo, se bom potrudila objavit kar nekaj koristnih nasvetov za vsak prostor v domu posebej, za vse ki verjamete ali ne. Prepričana sem, da vsakdo lahko najde kar nekaj koristnih napotkov za bivanje.

Če Feng Shui poznate in ste po njem opremili svoj dom,  z nasveti in vtisi na plano!

Več glav več ve, mogoče razvijemo kakšno zanimivo debato!

Se beremo kmalu!

– Maja