V hladnejših dneh radi posežemo po toplih juhicah za dušo, in tale poživljajoča bogata juha iz hokaido buče ni nič drugačna – kot naročena je za noč čarovnic!
Jesenska juhica
500 gramov izdolbene in narezane hokaido buče (hokaido buče imajo tanko lupino, ki se s kuhanjem zmehča, tako da je ni potrebno lupiti, le dobro oprati)
1 čebula
2 stroka česna
2 velika korenja
malo ingverja (po okusu)
4 paradižniki
6 dcl vode
sol, poper, timijan, olje
Na malo olja popražimo čebulo. Dodamo narezano bučo in korenje, nato še narezan česen in na majhno narezan ingver. Vse skupaj pražimo na zmernem ognju približno 15 minut, nato solimo, popramo, dodamo malo timijana in zalijemo s 6 dcl vode in dodamo še olupljen in na koščke narezan paradižnik. Kuhamo 30 min, nato odstavimo in zmešamo s paličnim mešalnikom. Poskusimo in dosolimo in dopopramo, če je potrebno. Če se nam zdi juhica pregosta, dodamo še malo tople vode.
Serviramo na krožnike z malo kisle smetane in bučnega olja.
Dober tek!